Skip to main content

Nieuws van leden: Salesupply

Salesupply opent nieuwe fulfilment locatie in Verona, Italië

[Wijchen, 18 juni 2019]: Salesupply, e-commerce partner op het gebied van cross-border logistiek en customer care, opent een nieuwe fulfilment locatie in Verona. Deze nieuwe locatie in Italië biedt vele strategische voordelen voor cross-border retailers, zoals een snellere bezorging, lagere verzend- en retourkosten en lagere kosten voor de customer service voor verzending in en vanuit Italië. Voor cross-border online (r)etailers wordt verkopen in Italië daarmee eenvoudiger, sneller en voordeliger.

Sneller en goedkoper verzenden
Online verkoop in Italië wordt aantrekkelijk gemaakt door lokale zendingen. Vanuit de nieuwe logistieke hub biedt Salesupply retailers de mogelijkheid tot een snelle verzending met lage verzendkosten in heel Italië en omringende landen. Lokaal verzenden naar de consument wordt op deze manier voordeliger. Onderzoek toont aan dat kortere levertijden voor een vermindering in het klantencontact zorgen. De periode tot levering, en dus voor het stellen van een vraag, is verkort.
Door de unieke geografische vorm van Italië kan het economisch en logistiek erg voordelig zijn de Italiaanse markt lokaal te benaderen. Dit verkort levertijden enorm. Verona is het logistieke hart van Italië en ligt ideaal voor aanvoer vanuit Noord-Europa. De locatie is dicht bij een van de grote havens gelegen en een van de grootste intermodale terminals van Europa: Interporto Verona. In de toekomst kan op korte termijn met lokale warehouses door heel Italië worden uitgebreid. In totaal is zo 80.000m2 warehouse beschikbaar.

Eén systeem
Naast de nieuwe locatie in Italië biedt Salesupply momenteel ook haar logistieke diensten aan vanuit een nieuwe hub in het Verenigd Koninkrijk en al bestaande logistieke hubs in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en China. Vanuit deze hubs kunnen over de gehele wereld pakketten worden bezorgd terwijl de online retailer zijn logistieke proces vanuit één systeem kan beheren. Salesupply verzorgt hiermee de volledige controle op voorraad, het logistieke proces en de levering. Ludo Verlinden, Business Development Manager van Salesupply zegt: “Cross-Border Fulfilment draait ook om het verbeteren van de klantervaring. Wij noemen dit de Delivery Experience, die samen gaat met het reduceren van kosten en het aangenamer maken van de levering.”

Een echte groeimarkt
Italië is een belangrijke groeimarkt in de Europese e-commerce. Het potentieel is er groot, met jaarlijkse marktgroeicijfers ruim boven de 10%. Sommige sectoren groeien harder, met een jaarlijks groeipercentage van meer dan 20%. Dagmar Sporck, Country Manager Salesupply Italië: “In Italië wordt nog erg graag met Cash-On-Delivery (COD) betaald, in sommige markten nog goed voor 50% van de orders. 90% van de Italiaanse e-commerce bestellingen komen vanuit het welvarende noorden en centrum van Italië. Met de logistieke hub in Verona kunnen deze klanten binnen 24 uur worden bereikt.” Met meer dan 8 jaar lokale ervaring in Italië en uitgebreide kennis van de (cross-border) e-commerce markt ondersteunt Salesupply online verkopers.

Over Salesupply
Salesupply is sinds 2008 partner van talrijke e-commerce bedrijven op het gebied van logistieke fulfilment en customer care. Salesupply biedt een breed aantal diensten aan, die zorgen voor de ondersteuning bij de internationalisatie en online activiteiten van bedrijven. Meer dan 500 internationale klanten (bijvoorbeeld Carhartt, 7Forallmankind, Fonq en Didi) maken gebruik van Salesupply’s wereldwijde netwerk met meer dan 20 logistieke- en contactcenter vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

June 20th 2019